Gå direkt till textinnehållet

Alphakurser

Vad är Alpha?

Alpha är en rad kurstillfällen som utforskar den kristna tron. Varje tillfälle är inriktat på olika aspekter och frågor som rör tro och är skapat för att väcka samtal. Alpha finns över hela världen och alla är välkomna. Det finns på caféer och universitet, i hem och kyrkor och på massa andra platser.

Vi funderar på att starta en ny alphakurs under  hösten 2023.

Beroende på om det blir en kurs via Zoom eller om vi kan träffas ”på riktigt” blir upplägget lite olika: Om vi ses IRL börjar vi med att äta mat tillsammans först ( det är svårt via nätet!). Vi ser på en film över dagens tema och samtalar sedan i små grupper om det vi sett.  Filmerna är upplagda så att de engagerar och inspirerar till samtal. De utforskar de stora frågorna kring tro och ger kunskap om grunderna i den kristna tron genom att lyfta frågor som ”Vem är Jesus?”, ”Hur ska jag kunna tro?”, ”Hur och varför ska jag be?” och ”Hur leder Gud oss?”

En liten teaser om Alpha ser du här:       https://youtu.be/58Ujo18Jhpg

Den viktigaste delen av varje Alphakurs är troligtvis möjligheten att dela tankar och funderingar kring dagens ämne, och att enkelt kunna prata om det i en liten grupp. Det finns inget krav på att man ska säga något och det finns inget du inte får säga ( på riktigt, alla frågor och funderingar är tillåtna). Det är ett tillfälle att lyssna på andra och bidra med dina egna perspektiv i en ärlig, öppen och vänskaplig miljö.

Vill du vara med när vi startar nästa kurs?

Kontakta Karin Lindmark: karin.lindmark@efskyrkan.nu      070-62 741 93

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.