Gå direkt till textinnehållet

Aktuellt

Our 11.00 Sunday services are all translated into English. Welcome!

Lördag 18.00: Musikgudstjänst

Vi får besök av För-dig-kören från Lövånger. Efter gudstjänsten fikar vi tillsammans. Välkomna!

Nu på söndag: Temagudstjänst om förföljda kristna

Under rubriken ”De vågar livet för Jesus” kommer Robert Åkerlund från Open Doors och predikar och berättar. Vi får sång av kören ÖKSM. Servering. Efter kyrkkaffet får vi chansen att höra mer av Robert om Open Doors arbete

iCentrum: Tänkvärt om hur vi tänker

En annan eld, en timme om alternativen till koranbränning och konfrontationer. Nils Hedlund hade en tänkvärd predikan om hur olika ”bias” (inställningar eller förutfattade meningar) påverkar vad vi tycker och hur vi agerar. Vi ser saker genom våra ”glasögon” och tar ibland den enklaste vägen. Nils drog paralleller med hur Jesus själv gjorde och hur han utmanar oss när vi förenklar verkligheten för mycket. Patrik Sundin höll i den välbesökta gudstjänsten på ett tryggt sätt.

Lyssna till gudstjänsten!

 

Amanda och Andreas Koss sjöng med inlevelse några härliga sånger ackompanjerade av Mattias Kågström och Micke Johansson från Mästerskapet.

iCentrum nu på söndag

Vi ser allt mer konflikter i samhället. Vad är vår respons till detta? Ett spännande och aktuellt ämne tillsammans med Nils Hedlund, Roger Wikström, Patrik Sundin och Mästerskapet tillsammans med Amanda och Andreas Koss. Som vanligt blir det också söndagsskola och Tweens.

Nattvardsgudstjänst 17/9

Söndagens gudstjänst var en nattvardsgudstjänst med mycket musik, på temat ”Ett är nödvändigt”.

Lyssna till gudstjänsten!

 


Maria Bergström ledde gudstjänsten med många fina böner och tankar runt temat.


Johan Lundgren predikade över dagens evangelietext. En påminnelse om att inte låta de praktiska bestyren stå i vägen för det viktiga – att ge rum för samtalet med Jesus. Johan ansvarade också för att förrätta mässan.


Vi bjöds på sång av Trinity under ledning av Mattias Lindqvist.


Mattias svarade också för musiken till församlingssången, och under utdelandet tillsammans med Trinitys komp för dagen.

Härlig iCentrumkonsert

Bilder från lördagkvällens iCentrum-konsert. Mästerskapet och många olika solister med sånger och musik från 16 år med iCentrum-gudstjänster. Anna-Carin Falkman och Roger Wikström höll i trådarna. En mycket härlig kväll!

Musiken för kvällen, liksom för alla 16 åren, var arrangerad av Mästerskapets Mattias Kågström 

 

iCentrum in Concert nu på lördag!

En konsert fylld av hits och oförglömliga låtar från mer än ett decennium av iCentrum. Kom och lyssna på Mästerskapet och deras gästsolister Mats Bergqvist, Karro Sandström, Frida Falkman, Anna Bontu Wikström, Kicki Viklund och Erika Kågström. Konferencierer: AnnaCarin Falkman och Roger Wikström. Fri entré!
Kom och ta gärna med dig en kompis, granne, arbetskamrat el dyl!
Plats. EFS-kyrkan
Tid: 18.00

Missa inte söndagens gudstjänst och pepp för Alpha! En eller två billaster peppade fd Alphadeltagare från Umeå kommer för att peppa oss inför vår kursstart den 13 september!

Uppstart i EFS-kyrkan

Nu i söndags var det dags för första gudstjänsten för hösten. Det blev en välbesökt samling med temat ”Medvändare” som handlade om att vi alla har en uppgift att uppmuntra och visa andra möjligheterna i livet och att vi själva skulle vara öppna för vad Gud vill vända oss om till.

Olof Viklund berättade om spännande saker som var på gång i kyrkan, en blåssektion från Station Street Band bjöd på både fanfar och klassisk musik, Kicki Viklund och Mästerskapet bjöd på underbar musik och komp till psalmerna. Alltihop leddes med trygg hand av Clara Lundström. Predikan hölls av Roger Wikström som berättade om Beethoven, avokados, garderobsklotter och vägskyltar ur ett Jesusperspektiv.

Lyssna på gudstjänsten här:

 

 

Sara leder United


Sara Häggmark är nu anställd på 20 procent för att leda United.

Spännande nystart den 27 augusti!

Välkommen tillbaka efter sommarens alla äventyr! Den 27 augusti startar vi om verksamheten här på EFS-kyrkan igen.

Vi inleder med en gudstjänst med temat ”Medvändare” som handlar om nystarter, nya infallsvinklar och hur vi alla kan vara medvändare. Medverkar gör Clara Lundström, Roger Wikström, Mästerskapet, Kicki & Olof Viklund samt en blåskvartett från Station Street Big Band.

Så roligt det ska bli!

Alphakurs i höst

Vi i EFS-kyrkan planerar en Alphakurs i höst. START PÅ ONSDAG 13 SEPTEMBER KL 18.
Om den veckodagen inte fungerar kan det finnas möjlighet att vi gemensamt kommer överens om en annan dag och tid.

Se och läs mer här: alphasverige.se

Anmälan via mail/telefon till:
karin.lindmark@efskyrkan.nu  / 070-62 741 93

/Karin

En fin och varm dag!

Alla som flyttar till stan under året välkomnas till en Inflyttardag som kommunen anordnar. Där ville vi också få vara med och välkomna till EFS-kyrkan! Hoppas att många vi mötte kommer när hösten startar! Och redan i sommar på Mobacken.

Kan vara en bild av 4 personer och text

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.