Gå direkt till textinnehållet

Vision

Välkommen till EFS-kyrkan i Skellefteå!

I EFS-kyrkan pågår det verksamhet de flesta av veckans dagar, och det mesta sköts av medlemmarna själva. Fredagskvällar är ungdomskvällen som leds av vår ungdomskonsulent med stöd av prästen. Varannan söndag har vi våra traditionella gudstjänster, varannan söndag är det iCentrum, en vardagsnära, utåtriktad gudstjänstform. Lördagskvällarna är vår “reservkväll” för allt från konserter och cafékvällar till undervisning och spännande specialsatsningar.

Vi är glada för bredden av gudstjänstformer med allt från vardagsfunderingar till lovsång eftersom vi tror att livet ser ut precis så. Vi vill nå skellefteborna genom att möta deras frågor, deras behov och deras längtan. Föreningen har ett växande antal barnfamiljer, ett viktigt ungdomsarbete mitt i centrum och många grupper och verksamheter för såväl unga, gamla och skelleftebor mitt i livet.

Det här är Skellefteå EFS vision för vår kyrka: 

Hopp
Vi vill att EFS-kyrkan ska vara en varm kyrka som på evangelisk-luthersk grund presenterar budskapet om Jesus så att det väcker hopp hos dem som ännu inte upptäckt kristen tro, blir en nystart för de som av olika anledningar kommit bort från kristen gemenskap och som ger vardagsnära, andlig fördjupning för dem som deltar i kyrkans verksamhet.

Omsorg
Vi vill betona att kristen gemenskap ska vara en trygg gemenskap där alla är välkomna med sina frågor, sin längtan och sina behov. Vi vill hitta en sund blandning av engagemang, vila och kärleksfull omsorg.

Utveckling
Vi vill att EFS-kyrkan ska vara en utvecklingsmiljö inom Svenska kyrkan där vi kan prova mötes- och uttrycksformer som kan nå ut med evangeliet på vår tids språk och uttryckssätt. Bibelns sanningar är eviga, men hur vi kommunicerar dem förändras över tid.

Öppenhet
Vi välkomnar alla – oavsett ålder, bakgrund och ursprung – och hoppas att vi tillsammans och över tid får utgöra en positiv kraft i Skellefteå. Gud till ära och våra medmänniskor till tjänst.

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.