Gå direkt till textinnehållet

Kategori: Gudstjänst

Lördag och söndag i EFS-kyrkan

Nu i helgen får vi storfrämmande i form av Tomas Nygren, högskolelektor på Johannelunds Teologiska Högskola och flitig medarbetare i EFS tidning Budbäraren.

Lördag kl 18.00 Predikar Tomas om ”Jesus skapar tro” och det blir sång av Vox Nova.

Söndag kl 11.00 är ämnet ”Den gode herden” och det blir musik av Oskar och Bengt Fridolfsson med vänner. OBS: Tidigare var det annonserat om psalmorkestern, men det var ett missförstånd – den spontana psalmorkestern återkommer istället vid ett annat tillfälle.

 

Välbesökt iCentrum om förändringar

Förändra och förändras var temat när Andreas Lindholm, lärare från Uppsala med rötter i Skellefteå predikade. Till sin hjälp hade han sin bror Johan och barn som sjöng. Ibland kan man tänka att man själv inte behöver eller kan förändras. Vi lever i en värld där det ständigt pågår förändringar. En välbesökt gudstjänst. I vanlig ordning kompades sångerna av Mästerskapet! Roger Wikström var mötesledare.

Lyssna på gudstjänsten här:

 

iCentrum 7 april, en timme om förändringar

Nu på söndag får vi ett kärt återseende i Andreas Lindholm fd ungdomsledare på Efs och numera lärare i Uppsala. Det blir en spännande timme om att förändra och förändras. Medverkar gör också Roger Wikström och Mästerskapet. Söndax, Tweens och det blir gemenskap runt fikaborden efter gudstjänsten. Välkomna!

Mycket musik och tänkvärda ord

Dagens iCentrumgudstjänst hade temat: Snabba sidbyten eller ett enat folk på väg.

Gudstjänsten leddes av AnnaCarin Falkman och Catrine Ejderhäll predikade över palmsöndagens text: Jesu intåg i Jerusalem.
Vi kan alla lära oss något i mötet med andra människor och då kan vi också ändra åsikt. Möten förändrar människor och människor förändrar världen.
Lyssna till gudstjänsten!
Barnkören Hopp gladde oss med medryckande sång.
Frida Falkman berörde oss starkt med sin vackra sång. Medverkade gjorde som vanligt Mästerskapet.

Välbesökt gudstjänst om de fyra ingredienserna

Söndagens iCentrum var en härlig blandning av tips och fördjupning. Genom Per Norell fick vi vara med om en premiär i gudstjänstbakning. Kristina Normark gav oss de fyra ingredienserna som kan fördjupa vår förståelse av Jesus och Mästerskapet, idag förstärkt med Mats Bergqvist, bjöd på en bred palett av hits och psalmer.

Efskyrkan fick glädja sig över många besökare i gudstjänsten, både barn och vuxna, inklusive en allt större skara nya skelleftebor. Mersmak!

(Pga. tekniskt fel kan vi inte ladda upp någon ljudfil)

 

iCentrum nu på söndag

Söndagens iCentrum blir personlig. Det blir en samtalspredikan med Lillemor Ivansson och Roger Wikström, Clara Lundström leder gudstjänsten och Mästerskapet bjuder på högoktanig musik. Och sen får vi ett gästspel av en liten lila fågel…
Som vanligt är det också Söndax, Tweens och fika.

iCentrum: Att vandra kärlekens väg

Bild på AnnaCarin Falkman som predikade på söndagens iCentrum

AnnaCarin Falkman, Elisabeth Partapuoli och Mästerskapet bjöd på många viktiga tankar och sånger i söndags tillsammans med den hemlige gästen Albin Avander från Unghästen.

Till sin hjälp i predikan använde AnnaCarin en kartbild över ett bostadsområde i Bålsta där vi fick höra om Hoppets väg, Ordets väg, Trons väg och Handlingens väg som alla knöts ihop av Kärlekens väg. Lyssna gärna på gudstjänsten i efterhand.

iCentrum på söndag: En som gått före…

På söndag den 11 februari är ni alla varmt välkomna till Efskyrkan för att lugna ned oss lite. Tillsammans.

En hemlig gäst besöker oss och musiken står som vanligt det eminenta husbandet Mästerskapet för. Elisabeth Partapuoli och AnnaCarin Falkman har planerat, och alla barn och tonåringar bjuds in till Söndax och Tweens. Efter timmen i kyrkan fortsätter vi lugna ner oss, med fika.

Varmt välkomna!

Välbesökt gudstjänst om balansen mitt i livet

Lyssna till gudstjänsten!

 

Nils Hedlund predikade om och gav handfasta råd i ämnet ”Att återfå balansen i livet”. Han intervjuade också Stina Lindberg om hur hon tagit sig tid att arbeta med dessa frågor.

En nära nog fullsatt kyrksal fick även lyssna till Anna Wallgren och Mästerskapet som framförde flera sånger om hur Gud vill vara med oss både när livet är lätt och när det känns som om vi tappat fotfästet. Medverkade gjorde också JanOlof Lundqvist på ljud, Elisabeth Andersson och Anja Bakteman på Söndax och Tweens, Anders Wagnby på engelsk översättning samt mötesledare Roger Wikström.

En timme om att återfå balansen i livet

På söndagens iCentrum handlar om det om fotfästet, om livspusslet, om stress och vila och vad en tro på Gud kan innebära mitt i allt detta. Medverkar gör Nils Hedlund, skolpräst på Solvik, Roger Wikström, Anna Wallgren och Mästerskapet. Kom och bjud gärna med dig någon du tror skulle tycka att ämnet är intressant.

Nattvardsgudstjänst med varm gemenskap och täckbyxor

På söndag är det nattvardsgudstjänst med Barbro Lundström. Det blir sång och musik av Christina och Bengt Fridolfsson. Söndax. Efteråt fikar vi tillsammans. Välkomna!

OBS: Eftersom vi haft en extrem vinterkyla i flera dagar så är det just nu lite kylslaget i kyrksalen. Tänk på att ta på dig varma kläder så du inte behöver frysa.

Laget före jaget: iCentrum om lagbygge, kyrkan och hockey

Dagens iCentrum hade ett tydligt idrottstema, och Per Norell och sjukhuspräst Torbjörn Degerström gav oss mycket att tänka på när de jämförde hockeyns och kyrkans värld. Mästerskapet var denna gång förstärkt med ”juniorlaget”, barnkören Hopp ledd av Stina Lindberg, Clara Lundström, Kicki Wiklund och Birgitta Wikström. Vi var återigen glada att se att flera nya skelleftebor börjar komma till EFS-kyrkans gudstjänster.

Lyssna till gudstjänsten!

Lördag 18.00: Musikgudstjänst

Vi får besök av För-dig-kören från Lövånger. Efter gudstjänsten fikar vi tillsammans. Välkomna!

Nu på söndag: Temagudstjänst om förföljda kristna

Under rubriken ”De vågar livet för Jesus” kommer Robert Åkerlund från Open Doors och predikar och berättar. Vi får sång av kören ÖKSM. Servering. Efter kyrkkaffet får vi chansen att höra mer av Robert om Open Doors arbete

iCentrum nu på söndag

Vi ser allt mer konflikter i samhället. Vad är vår respons till detta? Ett spännande och aktuellt ämne tillsammans med Nils Hedlund, Roger Wikström, Patrik Sundin och Mästerskapet tillsammans med Amanda och Andreas Koss. Som vanligt blir det också söndagsskola och Tweens.

Our 11.00 Sunday services are all translated into English. Welcome!

Uppstart i EFS-kyrkan

Nu i söndags var det dags för första gudstjänsten för hösten. Det blev en välbesökt samling med temat ”Medvändare” som handlade om att vi alla har en uppgift att uppmuntra och visa andra möjligheterna i livet och att vi själva skulle vara öppna för vad Gud vill vända oss om till.

Olof Viklund berättade om spännande saker som var på gång i kyrkan, en blåssektion från Station Street Band bjöd på både fanfar och klassisk musik, Kicki Viklund och Mästerskapet bjöd på underbar musik och komp till psalmerna. Alltihop leddes med trygg hand av Clara Lundström. Predikan hölls av Roger Wikström som berättade om Beethoven, avokados, garderobsklotter och vägskyltar ur ett Jesusperspektiv.

Lyssna på gudstjänsten här:

 

 

Spännande nystart den 27 augusti!

Välkommen tillbaka efter sommarens alla äventyr! Den 27 augusti startar vi om verksamheten här på EFS-kyrkan igen.

Vi inleder med en gudstjänst med temat ”Medvändare” som handlar om nystarter, nya infallsvinklar och hur vi alla kan vara medvändare. Medverkar gör Clara Lundström, Roger Wikström, Mästerskapet, Kicki & Olof Viklund samt en blåskvartett från Station Street Big Band.

Så roligt det ska bli!

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.